Kardinalna greška u Moskvi - procurelo dopisivanje

Ko god da upravlja nalozima ruskog ministarstva spoljnih poslova na društvenim mrežama "malo se zaigrao" pa su objavljene poruke ruskih diplomata o Ukrajini.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Dmytro Tyshchenko/Shutterstock
Ilustracija: Dmytro Tyshchenko/Shutterstock

Kako navodi britanski "Gardijan", poruke su tako postale vidljive široj javnosti, a "puštene" su u etar u poslednjih dvanaest sati.

Jedna od tih poruka koja je procurela dolazi od Dmitrija Poljanskija, zamenika ruskog ambasadora pri Ujedinjenim nacijama, koji je komentarišući izjavu ukrajinskog ministra spoljnih poslova, koji pak ztahvaljuje Poljskoj na pomoći u prihvatu izbeglica, napisao:

"Poljski san da imaju ukrajinske komšije za jeftinu radnu snagu i za kontrolu i eksploataciju njihove zemlje, kao što su to radili 1918-1939."

Takođe je objavljen i video klip drugog diplomate, Aleksandera Alimova, na kom su navodno pripadnici "Naci Aidar bataljona", koji maltretiraju civile u samoproklamovanoj republici Luganjsk.

Potom je objavljena i poruka trećeg diplomate Mihala Uljanova koji odgovara na izjavu američkog državnog sekretara Entoniaj Blinkena, koji je rekao da svetu preti nestašica hrane zbog blokade ukrajinskih žitarica. "Rusija očekuje rekordnu žetvu. Spremni smo da vam ponudimo da vam izvezemo 25 m tona… šta SAD imaju da ponude'", upitao je Uljanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu