Izraelci ubili četvoricu Palestinaca

Izraelske snage ubile su četiri Palestinca u odvojenim incidentima na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštili su palestinski i izraelski zvaničnici.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA-EFE/ALAA BADARNEH
EPA-EFE/ALAA BADARNEH

 Dva brata su ubijena u blizini grada Ramale. Treći muškarac pogođen je u glavu tokom sukoba sa izraelskim snagama u gradu Bejt Umar, u blizini grada Hebrona, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Kasnije je izraelska vojska saopštila da je izraelski vojnik povređen u napadu u blizini Kočav Jakova kod Ramale. Policija je ubila osumnjičenog palestinskog napadača, a kasnije je potvrdio lekar da je mrtav u bolnici u Jerusalimu. Na snimku koji kruži društvenim mrežama može se videti kako se automobil okreće na raskrsnici i juri ka vojnici koja hoda trotoarom.

Konflikti koji nastaju nakon "rutinske aktivnosti"

Sukobi su počeli kada su se dva izraelska vojna vozila zaustavila ispred Bejt Umara tokom, kako je vojska nazvala, rutinske aktivnosti. Vojnici su otvorili vatru kada su demonstranti pucali na njih i bacali kamenje i benzinske bombe, saopštila je vojska. Čini se da je incident u blizini Ramale sličan: vojnici pucaju na demonstrante koji su bacali kamenje i benzinske bombe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 610 idi na stranu