FBI pretražuje Bajdenovu kuću

FBI pretresa kuću predsednika SAD Džoa Bajdena u Delaveru u okviru istrage o poverljivim dokumentima, rekao je njegov advokat.

Izvor: Blic
Podeli
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS / POOL
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS / POOL

"Danas, uz punu predsednikovu podršku i saradnju, Ministarstvo pravosuđa sprovodi planirani pretres njegovog doma u Rehobotu u Delaveru", rekao je Bajdenov advokat Bob Bauer u saopštenju.

"Prema standardnim procedurama Ministarstva, u interesu operativne bezbednosti i integriteta, nastojalo se da se ovaj posao obavi bez prethodnog obaveštenja javnosti, i mi smo pristali na saradnju. Današnja potraga je dalji korak u detaljnom i blagovremenom procesu Ministarstva koji ćemo nastaviti da u potpunosti podržavamo i olakšavamo. Više informacija imaćemo na kraju današnje pretrage."

Prošlog meseca, Bajden je dozvolio agentima da izvrše pretragu bez presedana u njegovom domu u Vilmingtonu u Delaveru, jednoj od dve lokacije na kojima su ranije pronađeni tajni materijali.

Takođe je u novembru pristao da FBI pretrese bivšu kancelariju koju je koristio u Vašingtonu, gde su dokumenti prvi put otkriveni.

Između 25 i 30 poverljivih dokumenata koji datiraju iz Bajdenovog vremena kao senatora i potpredsednika do sada su pronašli i FBI i Bajdenovi pomoćnici na imanjima u Vilmingtonu i Vašingtonu.

Bajdenovi advokati su takođe pretražili kuću u Rehobot Biču, gde on često odlazi na odmor ili provodi vikende, ali nisu pronašli nikakve dokumente, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 633 idi na stranu