"Amerikanci moraju da shvate, ovo nije igra... Opasno je"

Bivši predsednik Predstavničkog doma Njut Gingrič upozorio je na zbližavanje između Rusije i Kine, i oštro osudio ponašanje američkog predsednika Džoa Bajdena.

Izvor: washingtonexaminer/M.S.
Podeli
Tanjug/AP Photo/Alex Brandon
Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

"Mi smo u veoma opasnoj situaciji", rekao je Gingrič u uključenju na Foks televiziji.

"Imamo dva glavna međunarodna konkurenta, Rusiju i Kinu, koji se sve više zbližavaju. Imamo predsednika koji, jasno, nema pojma šta radi. Imamo potpredsednicu koja je sramota i koja služi kao polisa osiguranja da bi Bajden ostao predsednik", rekao je Njut Gingrič dodajući da je Bajdenova administracija komedija i da je to opasno jer "svet nije komedija".

Gingrič je istakao njegovu izuzetnu zabrinutost za sadašnju krizu sa kojom se Sjedinjene Države suočavaju, zajedno sa "predsednikom koji je potpuno van dodira sa stvarnošću u smislu onoga što se dešava u svetu".

"Amerikanci moraju da shvate da ovo nije igra. Ovo nije jedna od onih stvari koje dobijate uz Xboks. Mi smo u stvarnom svetu, suočeni smo sa stvarnim krizama“, rekao je Gingrič, ukazujući na nedavne demonstracije moći Kine i Rusije.

"Ja lično, kao istoričar, mislim da je ovo najopasniji period u kojem se nalazimo otkako je Vašington prešao Delaver na Božić 1776. godine. zaista nam je potrebna dramatična promena", rekao je on.

Gingrič je sugerisao da su kineski predsednik Si Đinping i ruski predsednik Vladimir Putin "gangsteri koji predstavljaju totalitarni svet vođen diktaturom gde se brinu jedan o drugom boreći se protiv demokratije" — slično kao Italija, Nemačka i Japan uzrokujući Drugi svetski rat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu