Novo upozorenje RHMZ-a: Stižu pljuskovi, a u junu...

Beograd -- U Srbiji će danas biti nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Očekuje se najviša dnevna temperatura od 21 do 25 stepeni, sa slabim umerenim vetrom, severnim, dok će u zoni pljuskova kratkotrajno duvati i jak olujni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kako saopštavaju, u Beogradu će biti promenljivo i nestabilno, posle podne sa pljuskovima i grmljavinom, najniža temperatura oko 14, a najviša oko 23 stepena.

Novo upozorenje

Printskrin/hidmet.gov.rs
Printskrin/hidmet.gov.rs

RHMZ Srbije izdao je jutros upozorenje na vremenske nepogode najavljujući moguće jake pljuskove uz napomenu da vodotokovi reka prete izlivanjem na pojedinim lokacijama.

Republički hidrometeorološki zavod je upozorio upozorio je da će se na Dunavu kod Novog Sada i Smedereva, kao i na Savi kod Šapca vodostaji narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava.

"U Srbiji se do 1. juna očekuje lokalna pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom. Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna, lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, lokalno i više, piše u upozorenju meteorologa RHMZ", saopštio je RHMZ.

Vodostaj će biti u porastu na gornjem toku Zapadne Morave.

"Na Dunavu kod Novog Sada i Smedereva, kao i na Savi kod Šapca vodostaji će se narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava. Na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Jadru, Likodri, Ljuboviđi, Skrapežu, Đetinji, Moravici i gornjem toku Zapadne Morave tokom 28. i 29. maja vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su izlivanja", navodi RHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu