KFOR napao srpski narod na KiM; Ima ranjenih, Srbinu se bore za život VIDEO

Srbi u Zvečanu koji se nalaze su napadnuti, a dve osobe su ranjene, prenose mediji.

Izvor: B92, Novosti
Podeli
 EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Kako navode, lete šok bombe na sve strane i čuje pucnjava, a napad je izvršio KFOR.

Više osoba je ranjeno, od čega jedan mladić teže i to iz vatrenog oružja, nakon što su pripadnici KFOR-a upotrebili šok bombe, a pripadnici kosovske policije su zapucali iuz vatrenog oružja, prenosi Kosovo onlajn.

Doktor Zlatan Elek, direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici izjavio je za "Novosti" da se ovoj zdravstvenoj ustanovi javilo više od 50 građana sa povredama od šok bombi, gumenih metaka i bojeve municije, nakon što su okupljene Srbe u Zvečanu napali propšadnici KFOR i tzv. kosovske policije.

Jedan muškarac je trenuno u operacionoj sali i lekari mu se bore za život. Kako se navodi, on ima prostrelnu ranu u predelu karlice. Jedna osoba koja je teško povređena za sada je u fazi dijagnostike. A, među povređenima je i doktor Dragiša Milović, predsednik opštine Zvečan koji je zadobio udarce u predelu grudi, ali ne zna se od čega.

Do napada je došlo nakon što su pripadnici NATO misije krenuli na Srbe koji su mirno sedeli ispred opštine Zvečan.

KFOR je silom krenuo na narod, koristeći pendreke, šok bombe i suzavac. Zapaljen je i jedan privatan automobil.

Pripadnici KFOR-a pokušali su silom da uvuku predstavnike Srpske liste unutar svog kordona, a nakon toga su usledile šok bombe i bačeno je mnogo suzavca.

Dim je prekrio ulice koje vode ka zgradi opštine.

Samo nekoliko minuta pre toga, Igor Simić, predstavnik Srpske liste pozvao je građane, kojih je više od hiljadu, okupljene ispred zgrade Opštine u Zvečanu, da mirno sednu na tlo, sa podignutim rukama.

"Tresem se. Plače mi se. Očajni smo. Oni su sa dugim cevima. Naterali su nas da bežimo. Jurili su nas ulicama. Psovali su nas 'Marš kućama, bežite'. Uznemirena sam mnogo. Mi smo izašli i mirno protestvovali", preneo je reporter "Novosti" sa lica mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 86 idi na stranu