Napad u školi: Učenik napao nožem nastavnicu

Šesnaestogodišnjak je u jednoj milanskoj školi jutros nožem izbo nastavnicu italijanskog.

Izvor: Sputnjik
Podeli
/ilustracija/EPA-EFE/FABIO CIMAGLIA
/ilustracija/EPA-EFE/FABIO CIMAGLIA

Ona je prebačena u bolnicu sa teškim povredama glave i ruke, ali nije u životnoj opasnosti.

Šesnaestogodišnji đak je jutros oko 08.25 ubo nožem nastavnicu italijanskog. Incident se dogodio u Milanu, u delu grada Abjategraso, u školi Institut Emilijo Alesandrini. Nastavnica je sa teškim povredama glave i ruke prevezena u bolnicu, ali nije u životnoj opasnosti.

Jutros je policiji dojavljeno da je došlo do pucnjave u školi u Milanu da bi, kada su stigli na lice mesta, videli da se radi o napadu nožem na pedesetjednogodišnju nastavnicu, nakon što je đaku dala najnižu ocenu na propitivanju. Po rečima ostalih đaka, on se bacio na nastavnicu sa nožem čije je sečivo dugačko najmanje 20 centimetara. Nastavnica je pobegla u školski toalet gde joj je u pomoć pritekla vicedirektorka škole.

Za to vreme je šesnaestogodišnjak naterao "pištoljem" sve učenike iz njegovog razreda da izađu. Policija je utvrdila da se radi o pištolju koji koristi metke u obliku loptica na gas i koji je po izgledu potpuno identičan pravim pištoljima. Pri dolasku karabinijera, đak je spustio nož i pištolj na katedru, podigao ruke iznad glave i predao se. Prebačen je u bolnicu San Paolo u Milanu jer se i sam povredio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 581 idi na stranu