Francuska pojačala policijske snage na granici sa Italijom

Francuska je rasporedila helikopter carinske policije na svoju južnu granicu sa Italijom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Steven M. Falk/The Philadelphia Inquirer via AP
Foto: Tanjug/Steven M. Falk/The Philadelphia Inquirer via AP

To je učinjeno na mestu gde su antiteroristička kopnena vozila već bila pozicionirana kao deo mera za pojačavanje graničnih kontrola i odgovor na nedavni porast pristizanja migranata i izbeglice na ostrvo Lampeduza.

Međutim, lokalna uprava negirala je da je u toku antiteroristička operacija, navodeći samo da granične snage kao i obično rade na hapšenju neregularnih migranata i njihovom vraćanju u Italiju, u čemu im je pojačanim prisustvom pomagala vojska, prenela je Ansa.

Helikopter je preleteo Pon Sen-Lidovik i Ponte San Luiđi na francuskoj i italijanskoj strani granice koja je popularan prelaz za ljude koji prolaze kroz Italiju na putu ka severnijim zemljama Evrope.

Navodno su pojačane kontrole na železničkom saobraćaju između Ventimilje i Nice, kao i na vozovima između Ventimilje i Kunea i između Brela i Nice.

Time je Pariz, kako navodi Ansa, ispunio svoje obećanje da će ojačati policijske snage duž granice između Francuske i Italije kako bi sprečio neregularne prelaze migranata, za koje je prošle nedelje rečeno da su u porastu.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen rekao je da je protok uvećan za 100 odsto, što utiče na čitav region Alpa.

Do ukidanja granice došlo je nakon što se Darmanen sastao sa svojim italijanskim kolegom Mateom Pjantedosijem u Rimu na zahtev francuskog predsednika Emanuela Makrona za razgovor o evropskoj saradnji u oblasti migracija.

"Francuska stoji uz Italiju u borbi protiv neregularne imigracije", naglasio je Darmanen posle sastanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 679 idi na stranu