Roditelji ubijenih u Duboni tužili majku osumnjičenog U.B.

Roditelji ubijenih 4. maja prole godine u selu Dubona kod Mladenovca ;podneli su danas krivičnu prijavu protiv B.B, majke U.B.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Shutterstock/ New Africa
Foto: Shutterstock/ New Africa

U.B. je osumnjičen za višestruka ubistva u Duboni i Malom Orašju.

Advokat Stefan Stefanović je za portal Nova.rs rekao da su prijavu za tri krivična dela, danas predali Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

"Prvo je lažno prijavljivanje (policiji rođaka žrtava) oca Dalibora Todorovića, kao i Milana i Kristine Panić. Drugo delo je davanje lažnog iskaza pred tužilaštvom kako bi otežala postupak i onemogućila da se oštećene porodice imovinski naplate i treće je nedozvoljeno posedovanje oružja i eksplozivnih naprava. Za sva tri dela i te kako ima osnova", naveo je advokat.

On je dodao i da očekuju da će tužilaštvo pokrenuti istragu i da će se osumnjičena adekvatno kazniti.

"Sad je na njima ta odluka. Ali ovo je i test za državu da pokaže da li je porodica U.B. ć jača od nje ili nije, ali i da li još uvek postoji državna zaštita kakvu je ovu porodica uživala i zloupotrebljavala godinama unazad", kazao je Stefanović.

U Duboni i Malom Orašju 4. maja ubijeno je devet osoba, a ranjeno 12, za šta je osumnjičen U.B. koji je uhapšen odmah nakon toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 64 idi na stranu