Hitno se oglasio MUP: Kod učenika nađen nož u školi "Vladislav Ribnikar"

MUP izdao hitno saopštenje u kom su potvrdili da je kod jednog učenika OŠ "Vladislav Ribnikar", gde je 3. maja izvršen masakr, pronađen nož.

Izvor: B92, Blic
Podeli
Shutterstock/duchic
Shutterstock/duchic

"Nakon što je danas oko 10.35 časova školskom policajcu Osnovne škole 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu, isti učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora navedene škole", navodi se u saopštenju MUP.

"Za nož koji je pronađen u njegovom rancu, učenik je rekao da nije njegov. Niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio. Svi učenici OŠ 'Vladislav Ribnikar' su bezbedni", dodaje se u saopštenju MUP, i takođe navodi da je dalji operativni rad policije u toku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poručuje da je prisustvo školskog policajca u školama i saradnja sa učenicima i zaposlenima u školama ključna u sprečavanju eventualnih incidenata i zaštiti bezbednosti učenika.

Sva deca su nakon ovog incidenta puštena kući, o čemu su roditelji odmah obaveteni.

Podsetimo, K.K. je 3. maja 2023. ubio devetoro učenika i školskog policajca u "Ribnikaru". On je odvedenu specijalnu instituciju, dok se njegovim roditeljima sudi u dva odvojena postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 64 idi na stranu