Serija

Od 15. novembra, radnim danima u 18:45

Otvorena vrata

Od 15. novembra, radnim danima u 18:45 - Dobro poznati junaci kultne serije napraviće niz komičnih i apsurdnih situacija, i sa brojnim gostujućim likovima uneće novo ludilo u kuću.

1
1

Saznajte zašto Cakana želi da postane Gradonačelnica; da li je Bata prodao svoju malo korišćenu dušu; ko je Vojina jedina ljubav; da li nam je potrebna «Srpska elita» i zašto ne?; zašto Dragoslav i Ugrinović još uvek spavaju u istoj sobi; ko je Teča i zašto je kadio Tržni Centar; koji ministar iz rekonstruisane Vlade je zaljubljen u Cakanu; šta se događa u Srbiji kada živ čovek dobije umrlicu; zašto Ana svoju majku vidi prvi put posle dve decenije; i šta se događa kad se naši likovi pobune protiv svojih sudbina u seriji...

Pored Vesne Trivalić, Bogdana Diklića, Laneta Gutovića, Nikole Đurička, Bojane Maljević, Zorana Cvijanovića i Anice dobre koji igraju u svim epizodama, u narednim epizodama videćete i sledeće gostujuće glumce: Branimir Brstina, Vlasta Velisavljević, Milica Mihajlović, Gordan Kičić, Sofija Jović, Teodora Jelisavčić, Ana Maljević, Ljubomir Bandović, Ivan Zarić, Zlatija Ocokoljić, Jelisaveta Seka Sablić, ali i dvoje dobro poznatih iz stare serije koje sada vidimo po prvi put: Dragan Jovanović – Gagi (u ulozi zemunca Žuće) i Dušanka Glid Stojanović (u ulozi medicinske sestre Dade). Takođe, po prvi put u Otvorenim vratima pojaviće se i gošća iz Hrvatske Ksenija Pajić, zatim Milena Pavlović, Petar Božović, Voja Brajović, Bane Zeremski, Bojan Dimitrijević, Miloš Samolov, Nađa Sekulić, Lako Nikolić, Isidora Minić, Jelena Ćuruvija i drugi.

 

2
2

Uloge: Vesna Trivalić, Bogdan Diklić, Lane Gutović, Nikola Đuričko, Bojana Maljević, Zoran Cvijanović i Anica Dobra.

Scenaristi: Milena Depolo, Maja Pelević, Milan Marković, Goran Milenković, Staša Koprivica, Zlatan Fazlagić, Vida Popović, Milan Puzić, Vladimir Andrić i Boban Skerlić.

Direktor fotografije: Radoslav Vladić

Reditelji: Boban Skerlić, Mihailo Vukobratović i Dušan Varda


Idemo dalje – nismo ludi da budemo normalni!

 

O SERIJI: 

"Otvorena vrata" su nastala u ratno vreme, u Srbiji obeleženoj sankcijama, hiperinflacijom, uvođenjem demokratije, ubijanjem demokratije... Naizgled eskapistička, serija je jasno obeležila duh vremena, kroz humor čije se replike citiraju dan- danas. Nove epizode serije imaju istu nameru - da obeleže duh novog vremena u kom nastaju, pričajući seriju netipičnih priča o našim posebnim junacima ali i o nama samima.


GLAVNI LIKOVI:

KATARINA ANĐELIĆ (Vesna Trivalić), za zaljubljene Cakana, je nakon što se dokazala na poljima umetnosti, intelekta, materinstva i braka, u zimu 1999. odlučila da jednostavno poludi. Tom prilikom je zgrabila svoju maloletnu ćerku Milicu i čim je počelo NATO bombardovanje poslala je van zemlje. Ne treba trošiti reči na opise Katarininog dobro poznatog neurotičnog karaktera. Jedna je Cakana. Reći ćemo samo da pamtimo i da je odglumila nervni slom kada je 2010. godine, zgrada u koju je bila bespravno useljena - legalno srušena, da bi se na njenom mestu izgradio šoping mol. U nastupu besa privremeno odlazi u nepoznatom pravcu.

DRAGOSLAV JAKOVLJEVIĆ (Milan Lane Gutović), poznatiji kao Drakče, Draganče, Đubre ili Stoka, poverenje svoje bivše supruge gubio je više puta, uglavnom zato što je švaler. Kasirke, mesarke, bucike i brke u borosanama, sve to nije moglo proći neopaženo Dragančetovom lutajućem oku. Dragoslav se nekoliko puta vraćao u Katarinine skute i nekoliko puta ga je Katarina klasičnim nokautom iz istih udaljavala, a da ipak nikada nije gubio nadu. Dragoslav, sada već deset godina, živi u celibatu.

SVETISLAV ANĐELIĆ (Bogdan Diklić), Katarinin i opštenarodni Bata, to što je dobar anulira time što je dosadan. Pleni nepostojećim šarmom i kompletnim odsustvom samokritike što mu je pomoglo da u Srbiji 21.veka ostvari vrhunske rezultate. Bata je bio savetnik u tri vlade. Koga je tačno savetovao nećemo saznati, ali je za to dobijao platu, stan i druge privilegije. Međutim, dođoše izbori i jadni Bata izgubi fotelju a time i smisao života, te utonu u depresiju, praćenu talasima samosažaljenja, rezignacije i neartikulisanog besa.

ANA ANĐELIĆ (Bojana Maljević), završila je srednju medicinsku školu: kostolomac. Anina veština i umeće izdržavaju zapravo celu tu bandu nesposobnjakovića godinama. Ana je gradila i uspešnu karijeru u advertajzingu i medijima. Sve se dakle lepo i idilično odmotalo u Aninom životu, skoro sve, osim jednog detalja: ljubavni život. Muškarci svih profila i zanata su se momentalno zaljubljivali u nju. Udavala se 12 puta. A onda, pravo niotkuda, Ana u svojoj tridesetpetoj godini otkriva seks i počinje da drži obuke iz različitih oblasti, ali koje ne podrazumevaju nikakav kontakt između predavača i klijenata.

VOJKAN JAKOVLJEVIĆ (Nikola Đuričko), ujkin Voja, umro je 1999. godine od posledica strujnog udara kad je polizao bateriju od 6 volti. Zatim je tresnula NATO bomba, što je Voju dovelo u stanje takvog straha, da je nastupila momentalna smrt. Dakle, Voja, nekadašnji hipohondar koji je hipohondriju preležao, umro, pa se ponovo rodio - živi sa ocem i pomaže mu u poslu. U međuvremenu je postao ekspert za sve bolesti i vidove lečenja, ali i istinski zavisnik od interneta i svih oblika komunikacije i umrežavanja. On je bloger, uticajni tviteraš, i živi jedan ispunjeni virtuelni život.
 

3
3

MILORAD UGRINOVIĆ (Zoran Cvijanović), za Milicu zauvek Kekec, se nakon rušenja zgrade u kojoj su živeli, vratio u Sloveniju. Tamo je ganjao karijeru u administraciji. Uzalud je pokušavao da namami Katarinu u Evropsku uniju. Najzad, Ugrinović isposluje da ga pošalju u Srbiju u okviru delegacije EU. Tako se pojavljuje u Dragoslavljevom stanu, a Bata organizuje da se Ugrinović smesti kod Dragoslava u sobu, kod svog najvećeg i jedinog suparnika. Ugrinović i dalje voli Katarinu. Ugrinović će činiti sve, a neće umeti ništa.

MILICU JAKOVLJEVIĆ (Sofija Jović), zastupnicu ali i protivnicu svih srpskih ideologija i politika, poslednji put smo videli kada je imala trinaest godina. Majka Katarina ju je drugog dana bombardovanja, poslala u Kanadu. Uprkos Katarininim očajničkim, ucenjivačkim, patetičnim, i komičnim vapajima, Milica ostaje u Kanadi, i postaje odlučni i beskompromisni borac protiv korporacijske tiranije, potrošačkog društva i globalizma, aktivista koji drži predavanja, ali i profesor koji učestvuje u protestima. Doktorirala je tezom «Porodični poremećaji i disfunkcionalna uloga žene u društvu kojim caruju ubice». Za razliku od profesionalnog, njen ljubavni život je prava katastrofa. Iz prolazne veze ima osmogodišnju kćerku, Keti.

KETI (Teodora Jelisavčić), Miličina ćerka, na majku je nasledila pamet ali ne i ista interesovanja koja je mama u njenim godinama imala. Keti ne zna šta je Skupština, niti da u njoj postoje poslanici. Kad sazna, pred svima će izgovoriti: „Wow, kakva dosadna tema za moj uzrast!“ Keti je maza, Keti je mezimica, Keti je vesela i nasmejana, duhovita i zabavna. Keti je pravo dete. Ipak, dokaz da je „naša“ znamo po tome što na glupo pitanje daje sekantan odgovor.

LETA (Anica Dobra) – živi u delu napuštene fabrike koju je Dragoslav uzurpirao. Leta je jedina preostala zaposlena osoba u fabrici. Fabrika ne radi, ali Leta radi. Prezire tajkune, a kad kaže tajkun, misli na Dragoslava koji joj je „oteo“ fabriku iako ju je legalno kupio. Dobro, polulegalno. Leta u inat svima radi svakog dana. Čuva, čisti, posprema, tera beskućnike, pokušava nešto i da proizvede. Da ima da pokaže, kad joj dođe neko i kaže da u ovoj Srbiji niko ne radi ništa. To što naši junaci nemaju prebijene pare, Leta nikada neće poverovati.

KONSTANTIN DE SISTI (Branimir Brstina) – nije ništa manji prevarant nego što je bio. Štaviše, ta demokratija pruža neslućene mogućnosti...

UJKA TOMA (Vlasta Velisavljević) – mumificirana je verzija sebe iz devedesetih. Njemu ni novo vreme ni nova vlast ne mogu ništa. Još uvek veruje da je Staljin živ.

ANKA CRNOTRAVKA (Milica Mihajlović) – je od svog početnog hita „Komšija“, nizala hit za hitom. Danas je velika estradna zvezda. A kako i ne bi bila u Srbiji, zemlji velikih mogućnosti.

DADA (Dušanka Glid Stojanović) – medicinska sestra i Vojkanova jedina ljubav iz mladosti, iznenada se ponovo pojavljuje jer su se i virtuelno pronašli.